Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kedves Vásárlóink!

A 2021. március 8-tól bevezetett szigorítások nem érintik a Xiaomi.hu működését, a futárszolgálatok működése az engedélyezett szolgáltatások közé tartozik.

Xiaomi.hu csapata

xiaomi.hu

Pert nyert a Xiaomi az Egyesült Államokkal szemben

Donald Trump egyik utolsó emlékezetes, de semmiképpen sem megalapozott pillanatai közé tartozott, hogy több kínai nagyvállalatot, így a Xiaomit is azzal gyanúsította meg, hogy a Kínai Kommunista Hadsereg felügyelete alatt működik. Ezzel egyidejűleg kilenc céget helyezett a minősített szervezetek feketelistájára, ami távolról sem jelentette azt, mint a Huawei esetén, de amerikaiak nem vásárolhattak részvényeket, illetve amely vállalatok eddig megtették, azoknak a részesedésüket november 11-ig el kellett (volna) adniuk.

A Xiaomi viszont azonnal tagadta, hogy bármilyen létjogosultsága lenne Donald Drump döntésének, így szembe is ment vele, január végén panaszt nyújtott be védelmi minisztériummal és a pénzügyminisztériummal szemben. A bíróság pedig a Xiaomi javára döntött, ezzel felfüggesztve az 13959-es számú elnöki rendeletet, ami a Xiaomi értékpapírjainak megvásárlására vonatkozó korlátozásáról, illetve az amerikai személyek részvényeinek elidegenítésére vonatkozó követelményről. A végleges törlés persze még hátravan, de lényegében már csak formalitás a folyamat.

Tartalomhoz tartozó címkék: Xiaomi Amerika tiltás Xiaomi USA per